logo utan pyof                                                                                             

         

 START UTLAND SVERIGE INVESTERA OM OSS KONTAKT

Brasilien Dominikanska Republiken Grekland Italien Portugal Spanien Thailand USA

 

Fler bilder Mer info Spanien  Costa Blanca Costa Calida Costa del Sol

 

 

 

    

 

Mäklarsamfundet                     

För Din trygghet anlita endast registrerad fastighetsmäklare vid Din fastighetsaffär i Sverige och i utlandet

 

 

 

 

 

Valutaomvandlare

         _02_dsc_2841.jpg

 

Costa Calida

 

 

Mazarron - Murcia – Spanien

 

 

mapL

 

  

 

 

 

Murciaprovinsen ligger på gränsen till Andalusien, dess kust kallas Costa Calida och anses som Spaniens solsäkraste områden med 300 dagar över 20º. Åker man från Alicante ner längs kusten färdas man genom en ganska platt dej. Men när man passerat Mar Menor och Cartagena och kör ner mot Puerto Mazarron sker en dramatisk förändring av landskapet. Idag är resan enkel på moderna snabba motorvägar men skulle du välja gamla vägen är det en hisnande upplevelse på en slingrig bergsväg som plötsligt öppnar upp sig mot Medelhavet. Dessa dramatiska berg går rakt ner i havet med många små stränder som flikar in emellan.

 

 

Mazarron består av två delar, vilket inte är helt ovanligt i Spanien. Vi har Puerto Mazarron vid havet med sin gamla hamn och stränder, ca 5 min bilväg in från kusten ligger själva staden Mazarron med kommunledning, administration, mm. Ytterligare 10 min in ligger villaområdet Camposol (”Sollandet”).

 

Camposol är en s.k. urbanisation (villaområde) med hela 7 000 bostäder, som en liten villaförort till Mazarron. Camposol har genom sina invånare blivit näst intill självförsörjande. Vid entrén till området ligger ett affärscentra med livsmedels- och specialbutiker, restauranter, hantverkare av olika slag, banker mm. HÄR LIGGER ÄVEN VÅRT KONTOR. Senaste tillskottet är ett flott spa-hotell med pooler, massage och fitness- och relaxavdelning. Det finns även en stor gemensam pool med servering.

 

Här har vi ett alltid ett antal hus i till försäljning. Det finns flera olika modeller av rad- och parhus samt friliggande villor i varierande storlekar och prisklasser. Vanligast är 2 sovrum/ett badrum som finns i olika storlekar och utföranden. Minsta modell är ett radhus med 2 rok störst är friliggande villor med 5-6 rok.

 

Idag startar priserna på ca 500 000 kr för ett eget radhus med liten tomt, 3 rok, takterrass. På Camposol finns alltså möjlighet att ha en egen plats i solen för ett överkomligt pris. Husen passar för så väl semester- som permanentboende, allt beroende av vad man har för krav och behov. En sak man ska tänka på är att man inte behöver så stor boyta i Spanien som hemma i kalla Sverige. Här har man ofta mer nytta av de ytor man har utanför huset än de inne. Nästan alla hus har därför takterrass samt patio och altan. Många har även tomt som kan planeras efter behov. De som är här sällan väljer en lättskött platt- eller stensatt tomt medan den som bor här året om kanske vill ha en prunkande trädgård och pool.

 

När vi talar om permanentboende så har ca 3 000 personer slagit sig ner här året runt. Några av dem har startat olika typer av verksamheter varför man har det mesta man behöver inom området. Du kan få hjälp med tillsyn av ditt hus när du inte är där eller hjälp med uthyrning, städning, trädgårdsskötsel, TV, datorn mm. Det  finns olika hantverkare och små butiker, tandläkare, medicenter och veterinär. Camposol är ett internationellt område med många olika nationaliteter. 

Här finns även en trevlig golfbana och till skillnad från de flesta områden med egen bana kostar denna inget extra för villaägarna. Banan är självförsörjaren genom att endast de som använder den betalar. Banan är en tillgång även för den som vill hyra ut då golfare ofta kommer på höst och vinter för att förlänga säsongen. För variation finns ytterligare 5-6 banor inom 20-30 min.

Det gör att man kan hyra ut i princip hela året. Genom att det finns olika typer av restauranter, pubar, bowlinghall, pooler, tennis mm behöver man i princip inte lämna området, man kan leva väl här. Men det finns mycket att se och gör runt omkring och man behöver inte åka långt.

 

 

 

Mazarron  omgivn10

 

 

 

 

Medelhavet ligger ca 15 min bort och det finns många stränder att välja mellan. Mazarron har ca 3,5 mil kustlinje. Medelhavet har inte bara bad och härliga ständer att erbjuda utan även många olika vattenaktiviteter både på och under ytan. Här kan man alltid njuta av dess frukter på någon av restauranterna i Puerto Mazarron eller en enkel strandbar som serverar färsk fisk och friska skaldjur.  

 

 

Naturen i bergen är spektakulär och det finns gott om populära vandrings- och cykelleder. Det finns också gott om backar och leder för Mountain Biking. Här hittar vi både naturreservat och varma källorna, El Saladillo. På våren blommar mandelträden och färgar landskapet vitt. Men vi hittar även stora vingårdar samt citrus- och grönsaksodlingar i denna region, så du blir lätt bortskämd med de färskaste råvarorna på bymarknader och i butikerna.  

 

Denna del av Spanien har befolkats av romare, fenicier och morer som alla satt sina spår. Därför finner vi här en hel del fornlämningar, gamla borgar och hela städer med rötter i antiken. Det märker man snart i städerna Murcia, Cartagena, Lorca, Totana m.fl. där det finns massor att se. Den köpsugne hittar även stora moderna shoppingcentra, allt inom 20 min bilfärd. Den som får hemlängtan kan alltid gå till IKEA och se om Billy bokhyllan ser likadan ut här eller köpa sill, köttbullar eller lingon.

 

Du når Camposol med bil via moderna motorvägar från Alicante och Murcia. Idag flyger de flesta plan från Sverige till Alicantes flygplats en dryg timma bort, men 2011 står Murcias internationella flygplats klar, man räknar med att den skall fungera fullt ut i början av 2012. Då har man endast ca 20 min resväg. Vill eller kan du inte köra bil har Camposol bussförbindelse med Mazarron och kusten och därifrån går flera linjer till städerna runt omkring. 

 

Knappa 2 tim bilresa söder ut tar dig till Granada. Där kan man uppleva två fantastiska saker. Dels det gamla moriska palatset Alhambra, ett helt fantastiskt byggnadsverk som måste upplevas. Dels Sierra Nevada, de snöklädda bergen i södra soliga Spanien. Vintertid åker man skidor på 2-3 000 m höjd med utsikt över Medelhavet, även det en upplevelse. Ett tips är att på vägen stanna till vid Rio Frio och njuta av en lunch med nyfångad bäckforell.

 

om du bara söker ett ställe att fly undan till då och då för att ladda batterierna eller ett mer permanent boende har Camposol många alternativ.

 

Vi möter upp på plats och visar dig olika passande hus. Vi hjälper dig sedan genom hela affären. Vi samarbetar med de lokala bankerna och hjälper till med lån. Vi har förmedlat bostäder i Spanien sedan 1982.

 

 

 

 

 

 

temperatur

 

 

 

 

 

Mazaeeon%20AyuntamientoL

      

 

 

Puerto Mazarron1

 

 

terrass entreL

 

 

 

 

 

Takterrass3

 

 

Några härliga terrasser i Camposol att slappa på. Det finns en för dig också!

 

 

 

Agenthaus Interhomes 2005-2014 Alla rättigheter reserverade

 


 

            

    

Spanien

Costa Calida

Villor i Mazarron från  50 000 Euro.  Trevliga inflyttningsklara hus för permanent eller semesterboende.

Costa del Sol

Lägenheter med 3 rok vid havet från 99.000 Euro.


HÖG AVKASTNING!

Investera i USA

10-15% avkastning i bostäder, tomter mm. Enkel och trygg investering där vi sköter köp och förvaltning.