logo utan pyof                                                                                             

         

 START UTLAND SVERIGE INVESTERA OM OSS KONTAKT

Brasilien Dominikanska Republiken Grekland Italien Portugal Spanien Thailand USA

 

Fler bilder Mer info Spanien Costa Blanca Costa Calida Costa del Sol

 

 

 

    

 

Mäklarsamfundet                     

För Din trygghet anlita endast registrerad fastighetsmäklare vid Din fastighetsaffär i Sverige och i utlandet

 

 

 

 

 

Valutaomvandlare

         _02_dsc_2841.jpg

                                                                                                                       

Costa Blanca

 

 

Här övervintrar ca 30 000 svenskar och ännu fler svenskar kommer hit under semestertid.


Kustremsan utanför Torrevieja kallas ”Den vita kusten”, Costa Blanca. Den sträcker sig från Denia i norr till några mil söder om Torrevieja. Torrevieja är beläget vid havet mellan två saltlaguner Salinas de Torrevieja och Salinas de La Mata. Många tar sig ett hälsogörande dopp i det salta vattnet, vilket ska vara nyttigt för reumatism, psoriasis, hjärtbesvär, astma och alla möjliga krämpor. Att ligga och flyta som en kork i det salta vattnet är skönt även om man är frisk. I Torrevieja exporteras det mest salt i hela världen, besök gärna saltmuseet. Torrevieja ligger mitt emellan två internationella flygplatser med dagliga avgångar till olika destinationer i Europa. Det går även att ta sig hit med bil, från Helsingborg till Torrevieja är det ca 275 mil. Här bor ca 80 000 invånare under lågsäsong, men under högsäsongen ökar siffran 10 falt. Turismen här blir bara en större och större industri, framför allt tack vare det härliga klimatet.


Torrevieja har ca 320 soldagar per år och medeltemperaturen är 17,9 grader utslaget på hela året. Klimatforskare säger att vädret är bättre här än någon annanstans i världen. Tempot är betydligt lugnare än i Sverige, här kan alla inklusive turister konsten att njuta och må bra. Här samlas många golfare från Norden, golfbanorna ligger tätt och det är golfsäsong året om. Utflyktsmålen är många, man behöver inte åka långt för att ta del av det kulturella.
Här kan man gå på marknader varje dag om så önskas, där kan man handla det mesta billigt. Det finns en stor båthamn i Torrevieja med ca 1 500 båtplatser, där kan man se en och annan svenskflaggad båt, många svenskar övervintrar här i sina båtar. Spanjorerna själva har en stor förkärlek till Torrevieja, många Madridbor kommer till Torrevieja när de är lediga.
I Torrevieja finns några av Costa Blancas absolut bästa stränder. Nästan alla har den blå europeiska flaggan för rent vatten, rena stränder och bra service.  Alla stränder har olika sorters service: restauranger busshållplats, information, telefonkiosker och första hjälpen. Tillgänglighet för rullstolsburna, toaletter, trampbåtar, parasoll, solstolar, vindsurfing och barnlekar är bara några av de faciliteter som finns. På några av stränderna hålls tävlingar i volleyboll, aerobics och sandskulptering under året.

Mellan de orange bojorna är det tillåtet att snorkla fisk. Playa de la Mata är 2500 meter lång och kantas av en trevlig strandpromenad, byn La Mata är idag i stort sett sammanlänkad med Torrevieja via strandpromenaden. La Mata är den enda stranden som har Jet-ski uthyrning men alla stränder har småbåtar att hyra. Playa Los Locos ligger närmare Torrevieja centrum, och är 780 meter lång sandstrand på klippor. Los Locos har fått sitt namn från ett tidigare mentalsjukhus, vars patienter brukade roade sig på stranden, där av namnet "De tokigas strand", sjukhuset försvann på 40-talet.

 

Playa de la Cura ligger mitt i centrum, den är ca 380 meter lång och har fått sitt namn efter en präst (cura = präst). Inne i småbåtshamnen finns nästa strand Acquion, här ser du också kanalen som binder samman havet med den större saltsjön. Vattnet här är faktiskt väldigt rent och många båtägare som ligger på redden hoppar ifrån sina båtar. Nästa strand söder ut heter Los Naúfragos, den är 300 meter lång och namnet har stranden fått från alla de skepp som förlist och spolats iland just här innan stranden anlades.

 

 

 

Feria och Fiesta:

 

Varje spansk by med självaktning har minst en egen Fiesta på år. Här följer Torreviejas:

 

 • Januari - Los Reyes,
 • Februari - Karneval, två stora parader samt några mindre.
 • Påskveckan - Semana Santa påskprocessioner.
 • Mars - St.Joseph (Fars dag) Nationaldagen.
 • Slutet april/början maj- Den veckolånga Sevillana Feria del Mayo (Majfesten).
 • Slutet maj/början juni- Firas Romeria av Virgin del Rocio på Plaza del Europa i Calas Blanca urbanisation.
 • Juni- San Juan-hogueras vid fyra platser i staden med "fyrverkeri, facklor och fantasi".
 • Juni (varierande tid)- Kristi lekamen-procession. Jesus heliga hjärta firas fredagen efter Corpus Xti.
 • Juli- Virgen del Carmen, kortegen startar vid Inmaculadakyrkan, går ner till hamnen och tillbaka.
 • Juli/augusti- Habaneras-festen och tävlingen (fyller 50 år 2004).
 • Augusti- Lokala fiestor i San Emigdio i Calvariodistriktet.
 • Augusti- Jungfru Marias Himmelsfärd.
 • Slutet augusti- Toneles, festligheter kring vinskörden i La Mata-distriktet.
 • September- La Matas beskyddares dag.
 • Oktober- Saint Martin de Porres-dagen (Renhållningsarbetare är lediga).
 • Oktober- Dia de Valencia Communidad.
 • Oktober- Dia de Hispanidad (Pilar), man firar den spanska konstitutionen. Festdag för Guardia Civil.
 • Nnovember- Alla helgons dag, Santa Cecilia- musikens beskyddarinna, gratiskonserter på många platser.
 • December- Hedrar la Inmaculada, stadens egna dagar.

 

                       

Kul i Torrevieja:

Sport: flera förstklassiga golfbanor (Se Golf).
I slutet av paseo Vista Alegre finns minigolfbana som är öppen till slutet av september, därefter flyttar den till RENFE-parken invid Acequion.
Torrevieja har en av de modernaste inomhussportcentrum med simbassäng av OS-mått, här hålls många simtävlingar.

I Torrevieja finns klubbar för cricket och bowl där alla hälsas välkomna.  Petanque är ett typiskt spanskt spel som har en stor internationell klubb vid San Luis Urbanisation.

Vattenland finns i Torrevieja vid  Carrefour, öppet 11 juni-11september, Det finns även en i Ciudad Quesada, strax utanför Torrevieja,

Vid La Mata finns en Tobagan-park med vattenrutchbanor, det lilla vattenlandet ligger i La Siesta.

På båda sidorna om Torrevieja finns det Go-kartsbanor, den ena före La Marina och den andra vid Punta Prima, tfn 965 709 321.

I hamnen finns en glasbottnad båt, se: www.maritimas-torrevieja.com ,

Härifrån går det regelbundna turer till Tabarca Island, turen tar ca 40 minuter.

När ni blir hungriga ska ni självklart låta smaklökarna känna av att ni är vid Medelhavet, en typisk rätt från Torrevieja är "Caldero", en gryta på fisk och ris. Restaurangutbudet är mycket stort i Torrevieja, det gäller även utelivet kvällstid. Glöm inte att besöka saltsjön, om du älskar solnedgångar bör du i skymningen besöka någon av saltsjöarna. Vattnet blir alldeles rosa när solen går ned, förklaringen är att antalet encelliga alger, Dunaliella och pigment från mikrobakterien, Halophiles är de enda som kan överleva i detta salta vatten och bidrar till Flamingons rosa fjäderskrud. Enligt en nyligen presenterad rapport i Bryssel lever spanjorerna längre än sina europeiska grannar. Livslängden är nu beräknad till 82 år. En av anledningarna sägs vara Medelhavsmaten.

 

 

Handla billigt på en av alla marknader omkring Torrevieja, allt är mycket billigare än i affärerna, frukt och grönsaker kostar i de flesta fall bara halva priset mot i livsmedelsbutikerna. Skor, kläder och väskor är också billigt.

Torreviejas fredagsmarknad ligger på gatorna omkring Avda. Diego Ramirez Pastor. Det är en av Spaniens största marknad. Den pågår varje fredag mellan kl. 09-14.

Citronmarknaden är tyskarnas marknad. Citronmarknaden ligger mellan La Mata och Guardamar, vid det stora möbelhuset på vänster sida i backen står en skyltning: marknad vänster, man kan inte missa den. Den pågår varje söndag mellan kl. 09-14.

San Pedro marknad vid Mar Menor, man ser marknaden när man kommer in i San Pedro. Den pågår varje måndag kl. 09-14.

Santa Pola marknad precis  vid infarten till Santa Pola. Den pågår lördagar kl. 09-14.

Quesada marknad ligger mot Crevillente, i rondellen mot Quesada centrum till höger, tar man vänster, kör genom till nästa rondell så man ser marknaden på vänster sida. Den pågår varje söndag kl. 09-14.

Guardamar marknad ligger om du kör mot Alicante (kustvägen), när det står Guardamar tar du ner mot centrum, där ligger marknaden. Den pågår varje onsdag kl. 09-14.

Längs Torreviejas strandpromenad är det marknad varje dag ca kl. 14-24 under högsäsong, lågsäsong ca kl. 14-20, beroende på väder och hur mycket folk som är ute. På söndagar är den oftast öppet lite längre.

 

 

 

Agenthaus Interhomes 2005-2014 Alla rättigheter reserverade

 


 

            

    

Spanien

Costa Calida

Villor i Mazarron från  50 000 Euro.  Trevliga inflyttningsklara hus för permanent eller semesterboende.

Costa del Sol

Lägenheter med 3 rok vid havet från 99.000 Euro.


HÖG AVKASTNING!

Investera i USA

10-15% avkastning i bostäder, tomter mm. Enkel och trygg investering där vi sköter köp och förvaltning.